DF-kandidat: Færre regler, styrelsen til Nordjylland og ud med bomtrawlere

Læserbrev fra Folketingskandidat Erik Høgh-Sørensen
04 jun 2019

Skrevet af Erik Høgh-Sørensen (DF), Folketingskandidat og medlem af Regionsrådet i Nordjylland

Tal dansk fiskeri op, lød det for nylig, da Danmarks Fiskeriforening holdt generalforsamling i Hirtshals.

At tale dansk fiskeri op vil jeg da hjertensgerne være med til, men jeg vil også gerne præsentere, hvad jeg derudover vil arbejde for, hvis jeg kommer i Folketinget for DF.

På generalforsamlingen leverede formand Svend-Erik Andersen en glimrende beretning, som jeg er enig i.

Han talte om ”regionalisering” af fiskeriforhandlingerne i forbindelse med Brexit. Jeg tror på en mindelig løsning for danske fiskere, hvis EU så vidt muligt blander sig uden om. Danskere og briter har næsten altid kunnet tale sammen.

Svend-Erik Andersen talte også om regel-tyranniet, som har ramt fiskerne, f.eks. i forbindelse med udsmid. Som DF-kandidat vil arbejde for regelforenkling, så fiskere kan få lov at være fiskere.

Jeg mener desuden, at Fiskeristyrelsen skal flyttes fra København til enten Hirtshals eller Hanstholm. Så kan vi forhåbentlig skabe en større forståelse for kontrollanterne, der har ry for at gå alt for nidkært efter små danske fiskere.

Samtidig vil jeg som nok den eneste FT-kandidat smide de hollandske bomtrawlere helt ud af dansk farvand. Årsagen er, at de vedtagne kontrol-stramninger ikke kommer til at virke. Derfor er det ud med disse store svindlere, som med deres kvoteoverskrivninger presser fiskebestandene og dermed skaber splid mellem danske fiskere.

Men nok vigtigst af alt: Jeg vil prøve at forlige store og små danske fiskere og rette op på fortidens ubalancer. Jeg kan ikke garantere noget, men det er vigtigt, at danske fiskere står sammen. Så meget ved jeg.

Rigtig godt valg til alle fiskere, store som små!

Flere Nyheder