Fiskere til kamp mod affald

Fiskernes store indsat mod affald i havene glæder gæster på Folkemødet

Affald, så som plastik, gamle malerbøtte, en skraldet bil eller sågar miner fra krigstiden, i havene er et problem for fiskere såvel som havmiljø. 

Derfor tager fiskerne skraldet med i land – og med på Folkemøde på Bornholm, hvor de denne weekend debatterede affald i havene med bl.a. Danske Havne. 

– Det er et problem for fiskerne, at der bliver smidt affald ud. Så vi gør en stor indsats for at få samlet affald ind og tager det med i havnene. Debatten drejer sig om hvordan vi samler ind og afleverer dem, sagde Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, bl.a. til TV2 Nord, som efterfølgnede har bragt et indslag om debatten

 

Indsatsen overrasker positivt

Blandt publikum var der stor respekt for fiskernes indsats:

– Jeg havde slet ikke overvejet at fiskerne samlede det og tog det med i land.Det synes jeg er virkelig fedt. Det er meget positivt og man bliver lidt mere sikker på , at det nok skal gå på en eller anden måde, når alle gør sådan en stor indsats, sagde Luna Mie Oksbjerg Sørensen, der er højskoleelev på Rønshoved Højskole.

 

Hvem vil købe fisk med maling?

Danske Havne vurderer, at der bliver fanget ca. 3000 tons affald om året.

Først og fremmest er affaldet et problem, fordi det forurener ude i havene.

For fiskeren kan det også have store konsekvenser. Hvis der for eksempel er malerspande blandt fiskene kan fiskene være ødelagt af maling. De skal kasseres, for hvem vil købe fiske med maling?

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...