10. December - Stenbider og kulso

Køn er stenbideren ikke, men hvad den mangler i udseende opvejer den i smag
af Svend Boye Thomsen
10 dec 2020

I dag er det blevet tid til at kigge nærmere på endnu en fisk med et lidt aparte udseende. Stenbideren. 


Stenbideren er særligt kendt på grund af sit yderst velsmagende rogn. Stenbiderrogn er faktisk Nordens svar på kaviar, og de fine lyserøde æg er en delikatesse, som er hyppig gæst på de danske frokostborde henover foråret.

 

Men fisken i sig selv er faktisk også yderst velsmagende. Dens kød er lyst og temmeligt fedtholdigt. Derfor er det en glimrende fisk at ryge. Men du kan også tilberede kødet fra stenbideren på andre måder. Stenbider kan steges, grilles, koges eller pocheres.

Har du mod på at sætte tænderne i stenbider, så skal du dog væbne dig med lidt tålmodighed. Stenbideren er nemlig først i Sæson fra Januar til april. Men vi lover dig at stenbideren er ventetiden værd!

 

Hvis du vil have lidt fisker-insider-viden så kan vi oplyse om, at stenbider-hunnen, der ligger de lækre æg, går under navnet kulso eller kvabso.

Flere Nyheder