1,5 million til Nordjyllands maritime erhverv

Det bliver muligt at søge økonomisk støtte via FiskeriLAG Nord i 2021; også for fiskeriet
af Line Dalgaard Jensen
28 maj 2021

Små eller mikro virksomheder i den maritime sektor (virksomheder med under 50 ansatte og med en årlig omsætning under 2 millioner euro) vil henover sommeren kunne søge om økonomisk støtte til udviklingstiltag i virksomheden, hvis denne er hjemmehørende i FLAG Nords geografiske område - Hjørring og Frederikshavn kommuner.

Bestyrelsen for FiskeriLAG Nord ser frem til at modtage ansøgninger og behandle disse på bestyrelsesmøde i efteråret 2021. Der er tale om en ny national pulje, hvorfor ansøgningsskema og procedure er blevet anderledes.

Det er formand Svend Bjørnagers forventning, at ordningen bliver mindre administrativ tung for både ansøgere og for bestyrelsen for FLAG Nord, end den hidtidige procedure.  

Der forventes samme støtte-pulje som tidligere år – ca. kr. 1,5 million, og der vil kun være den ene nationale ansøgningsrunde i 2021.  

FiskeriLAG Nord har siden 2016 støttet lokale maritime virksomheder med 19 projekter – støttet med fra kr. 51.000,00 og op til kr. 1.000.000,00. Bestyrelsen for FLAG Nord har oplevelsen af, at det har været gode projekter, og at indsatsen har gjort en forskel i den maritime sektor – bl.a. ved jobskabelse – ikke bare nye jobs, men også bevarelse af jobs – og endvidere ved at skabe grundlag for øget økonomisk aktivitet og øget omsætning i en række virksomheder direkte og indirekte.

Ansøgninger om tilsagn til tilskud skal ske digitalt på et særligt skema, som bliver at finde på Bolig- og Planstyrelsens hjemmeside.  Ansøgning om tilsagn om tilskud kan kun indgives i den ansøgningsperiode, som fastsættes af Bolig- og Planstyrelsen.

Ansøgningsfristen oplyses på Bolig- og Planstyrelsens hjemmeside

Har du en god projektidé, der kan skabe udvikling i din virksomhed, og kan du finansiere projektet med minimum 50 % af udgifterne, så hører Fiskerilag Nord meget gerne fra dig!

Se Fiskerilag Nords hjemmeside for yderligere – www.fiskerilagnord.dk.

Foreningens koordinator, Kitti Bergkjær kan kontaktes på fiskerilagnord@gmail.com eller på 2548 4328 for yderligere information.

Flere Nyheder