Så skal der mærkes tun igen

For femte år i træk skal der fanges og mærkes tun i de danske farvande. DTU Aqua søger frivillige til at hjælpe med at fange den store rovfisk

Hvis du er en erfaren sportsfisker med den rette båd og det rette udstyr, har du nu mulighed for at være med i dette års tunmærkningsprojekt med udgangspunkt i Skagen.

Det er femte år i træk, at fiskere og forskere skal arbejde sammen for at fange og mærke tun i danske farvande.

Tunen bliver fanget og mærket med avancerede elektroniske mærker. Data herfra giver bl.a. forskerne mulighed for at se, hvor tunen har været, hvor og hvornår den gyder og søger føde.

Og som de foregående år, er det forskere fra DTU Aqua, sammen med kollegaer fra Sverige – Sveriges Landbruksuniversitet, der står for projektet herhjemme.

Kontakt professor Kim Aarestrup, DTU Aqua, på mail: kaa@aqua.dtu.dk inden d. 15. juni 2021, hvis du ønsker at deltage i projektet.

Projektet er programsat til perioden 21. august til 5. september.

Du kan læse mere om projektet her

 

Har tunen en fremtid i danske farvande?

Forskerne håber, at forsøgsresultaterne kan bidrage til en større forståelse af ændringer i tunbestandene og dermed forbedre grundlaget for rådgivningen i forhold til en bæredygtig forvaltning, så tunen kan blive ved med at være en del af den danske fiskefauna og fremover også en værdifuld fiskeressource. Samtidig vil mærkningerne fortælle om de samme tun kommer tilbage år efter år og hvor lang tid de er her.

 

 

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på fartøjsniveau fra 2023 til 2024 og for 2025 til...

Mulighed for år til år fleksibilitet

Meddelelse om straksregulering nr. 12 - 2024 om mulighed for år til år fleksibilitet på...