Pernille Weiss (K), som er medlem af Europa-Parlamentet, mener, at fiskeriminister Rasmus Prehn (S) mangler bevis for sin påstand om, at andre EU-lande – Tyskland, Sverige og Spanien – er i gang eller ved at komme i gang med kameraovervågning i fiskeriet.
I et debatindlæg i Nordjyske Stiftstidende peger hun på, at vi rent faktisk ikke ved, hvad EU’s fiskeriministre siger til hinanden, når de mødes – ud over nogle korte referater.
– Derfor ved vi faktisk ikke, om det er rigtigt, når fødevareminister Rasmus Prehn siger, at ” Tyskland og Sverige er på vej og Spanien har det flere steder”, når han argumenterer for, at det, ifølge ham, er i orden at tvinge alle fiskere i Kattegat til kameraovervågning i deres skibe, påpeger Pernille Weiss i sit debatindlæg.
– Det er ikke i orden at referere til, hvad nogen måske har sagt i et lukket møde, at de måske regner med at gøre. Det er noget roderi i et demokrati, fortsætter Pernille Weiss.
Hun har ikke selv kunnet få bekræftet, at de nævnte lande er i gang med kameraovervågning – ud over Sverige, som har en frivillig ordning, der ikke fungerer.
– Spørgsmålet er derfor, om de spanske, tyske og svenske (ubekræftede) kameraovervågninger er sammenlignelige med tvangsovervågningen af de danske hummerfiskere i Kattegat, der nu rammes? Det tyder dog på, at den danske socialdemokratiske regering med sin tvungne kameraovervågning af fiskeriet i Kattegat går langt, langt længere end noget andet land i EU. Også længere end Europa-Parlamentet heldigvis blev enige om sidste sommer. Det burde ikke være muligt, hvis princippet om lige konkurrencevilkår skal gælde, og hvis grundlæggende retsbevidsthed skal respekteres.