Kunderne vilde med dansk tun

Tidligere på ugen købte Jakob Clausen en stor dansk tun hjem til sin fiskehandel, som han solgte til indkøbspris
af Louise Svane Pedersen
24 sep 2021

Halvandet døgn.

Så lang tid tog det for Jakob Clausen, og de ansatte ved Clausens Fiskehandel i Aarhus, at sælge 77 kilo danskfanget tun.

Tunen var fanget af en norsk erhvervsfisker i dansk farvand, der efterfølgende solgte den på auktionen i Hanstholm, hvor Jakob Clausen købte den oprindelig 200 kilo store fisk hjem til butikken i Aarhus for 23.000 kroner.

Sammen med en lokal sushikok blev den store fisk fileteret i passende stykker. Hele processen endte med at tage seks timer og give 77 kilo rent kød.

En mængde, Jakob Clausen satte til salg onsdag morgen, og som han regnede med først ville være udsolgt op til weekenden. Men der tog han godt og grundigt fejl. For allerede torsdag måtte han melde alt udsolgt af den udsøgte råvare.

- Alle der har været hernede, de har spurgt efter den tun, da de gerne vil smage på råvaren, forklarer Jakob Clausen.

Meget billig

Der er en væsentlig årsag til, at tunen nærmest er blevet flået ned fra isbaren hos Clausens Fiskehandel. For Jakob Clausen traf nemlig den beslutning, inden fisken blev sat til salg, at han ikke ville tjene stort på den.

De 77 kilo rent kød solgte fiskehandleren for 299 kroner kiloet. Selv havde han givet 298,30 kroner kiloet på auktionen.

En hurtig omgang hovedregning viser, at den unge Clausen på ingen måder har tjent kassen på at sælge tunen til østjyderne, hvilket han også havde sat sig for skulle være målet.

- Jeg har tjent cirka 70 øre kiloet. Jeg ved godt, at når man sælger det til indkøbspris, har jeg ingen fortjeneste, men til gengæld har jeg kunne give en masse mennesker en god smagsoplevelse, fortæller Jakob Clausen.

Sådan så tunen ud, efter den var blevet skåret ud af professionelle. Foto: Jakob Clausen

Ikke første gang

Der har tidligere været tun, fanget i dansk farvand, til salg hos Clausens Fiskehandel, men de andre gange har det ikke gået nær så hurtigt med salget.

- De andre gange, hvor vi har haft dansk tun til salg, der har det bare taget noget længere tid at få solgt. Det er klart, når vi sælger det til indkøbspris, så er det billigt for forbrugeren og det ryger hurtigt, fortæller han.

Nåede man ikke at få fingrene i Jakob Clausens danske tun, så er der lidt godt nyt. For fiskehandleren afviser muligheden for, at han en anden gang vil købe endnu en hel dansk tun hjem til forretningen, men næste gang vil han ikke sælge den helt så billigt.

- Der er noget skæreløn, transportudgifter og folk i butikken, der skal have løn, som skal regnes ind i købsprisen. Så næste gang bliver det ikke helt så billigt, men det bliver heller ikke meget dyrere, for så kan vi ikke få den solgt, afslutter han.

Læs mere om:

Tun

Flere Nyheder