Ny bog slår et slag for blåmuslingen

Kogebogen ”BLÅ – 40 opskrifter med blåmuslinger”s' mission er at få danskerne til at spise mange flere af den bæredygtige og velsmagende råvare, de...
af Line Dalgaard Jensen
29 apr 2021

Blåmuslingerne ligger allerøverst på listen over mest bæredygtige fødevarer. Klimaaftrykket er forsvindende lille.

Alligevel så er danskerne ikke de bedste til at spise de små delikatesser, men det vil en ny kogebog "BLÅ" gøre op med.

- Vi spiser forbløffende få blåmuslinger i Danmark. Det smager af høj gastronomi, men samtidig er det mad, der er helt nede på jorden. Alle kan være med – også til prisen, som virkelig er i den lave ende i forhold til andre gourmetråvarer fra havet. Så i mine øjne burde vi spise langt flere blåmuslinger selv, forklarer den ene forfatter Mikkel Wejdemann, der har udviklet de 40 lækre opskrifter, der er med i bogen.

I 2019 sad Mikkel Wejdemann blandt publikum, da biologen Maren Molkte Lyngsgaard holdt et oplæg om potentialet og mulighederne i dyrkning af blåmuslinger i havnen i Aarhus.

Han var mødt op for at få større forståelse for den oversete råvare, som han gerne ville bruge i større grad i sine madprojekter. Foredraget blev til en kaffesnak om blåmuslinger, et håndslag om et samarbejde, og siden har de to høstet et utal af blåmuslinger sammen, mens de i fælleskab har lagt planer for at øge danskernes indtag af ’havets lille blå’, som de kalder blåmuslingen.

Den foreløbige kulmination på samarbejdet er en smuk kogebog i to dele. I den første del forklarer Maren Molkte Lyngsgaard om blåmuslingens fantastiske egenskaber. De smager ikke bare godt, de er også gavnlige for vores havmiljø.

I bogens anden del viser Mikkel Wejdemann med opskrifter på 40 lækre retter, hvor nemt det er at tilberede blåmuslinger og bruge dem i alt fra salater og risotto til supper og tarteletter – og meget mere. Mulighederne med blåmuslingerne er næsten uendelige.

Den nye kogebog

Læs mere om:

Flere Nyheder