Royalt besøg på havnen i Hanstholm

Dronning Margrethe var mandag på besøg på fiskeauktionen i Hanstholm, da hun var i Thisted på det traditionsrige, årlige sommertogt
af Louise Svane Pedersen
31 aug 2021

Dronning Margrethe var mandag i Thisted som led i hendes årlige sommertogt, hvor hun kommer Danmark rundt med skibet Dannebrog. I forbindelse med besøget i Thisted var majestæten inviteret indenfor på fiskeauktionen i Hanstholm.

Besøget i auktionshallen var en del af indvielsen af det nye havneområde i Hanstholm Havn, hvor der er blevet lavet nye, dybere havnebassiner, mere solide ydermoler og der er blevet skabt flere kajpladser.

Inde i selve auktionshallen blev majestæten præsenteret for de mange arter fisk og skaldyr, der bliver landet hver dag og solgt på auktion. Det bliver til omkring 40.000 tons fisk, der bliver solgt fra auktionshallen på Hanstholm Havn om året.

Det er ikke første gang, at dronning Margrethe besøger auktionen i Hanstholm. Det skriver Billed Bladet. Tilbage i 1977 besøgte den majestæten auktionshallen i forbindelse med 10-års jubilæet for trafikhavnens indvielse – som hende far, kong Frederik 9. stod for.

Dagen i Hanstholm sluttede med at dronning Margrethe slog på auktionsklokken og ønskede havnen og dem, der bruger den, alt godt fremover.

Flere Nyheder