Dansk Akvakultur opfordrer til fair fordeling af Co2-afgift

En kommende Co2-afgift skal være med til at udvikle og ikke afvikle dansk akvakultur
af Claus Kirkegaard
01 feb 2022

Brancheorganisationen Dansk Akvakultur peger i deres seneste nyhedsbrev på, at de gerne ser en fair fordeling af en kommende Co2-afgift. Elleres er organisationen bange for, at produktionen og klimabelastningen bare flytter til udlandet.

Ved første øjekast kan det ellers se ud som om, at akvakultur vil vinde ved indførelse af en Co2-afgift, da det er en mere klimavenlig fødevareproduktion, end andre former for fødevareproduktion.

- Det afgørende her er, at en kommende afgift pålægges både danske og importerede varer. Alternativt vil forbrugerne komme til at skulle vælge mellem en dansk opdrættet ørred pålagt afgifter og en udenlandsk opdrættet ørred, der ikke er pålagt afgifter. Det er svært at se, hvordan det kan gavne klimaet, hvis valget falder på den importerede ørred, skriver Dansk Akvakultur i nyhedsbrevet.

De påpeger også, at dansk akvakultur er langt fremme med innovative løsninger til at producere fisk og skaldyr på en måde, der passer på natur og miljø.

- Danmark er et lille land, og den danske klimapolitik er en dråbe i havet, hvis ikke den kan være til inspiration for verdens store udledere af klimagasser. Det vil vække opsigt i udlandet, hvis Danmark kunne nå sine klimamål gennem udvikling, innovation og en god balance mellem land og by. Det bør en kommende CO2-afgift ikke stå i vejen for, skriver de ligeledes i nyhedsbrevet.

Du kan læse hele nyhedsbrevet fra Dansk Akvakultur her

 

Flere Nyheder