Folketingsmedlem: Minister slipper ikke med at afvise hjælp til fiskeindustrien

Maja Torp (V) mener klima- og energiministerens svar er ”piv-ringe” – og lover fortsat kamp for fiskeindustrien

Fiskeriet og fiskeindustrien i Nordjylland er en vigtig del af den fødekæde, der gør Danmark til et af verdens rigeste lande – og samtidig forudsætningen for vigtige arbejdspladser langs Nordjyllands kyster.

Derfor slipper klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) ikke med at give EU-regler skylden for, at fiskeindustrien er forhindret i at få tilskud til investeringer i grøn omstilling fra Energistyrelsens erhvervspulje, sådan som andre erhverv.

Det fastslår Venstres nordjyske folketingsmedlem Maja Torp, der blandt andet er medlem af Folketingets erhvervsudvalg og landdistrikts- og ø-udvalg.

I august stillede hun ministeren svar på, hvorfor lige præcis fiskeindustrien er forhindret i at få tilskud fra ministeriets erhvervspulje.

Og nu har hun fået et svar – som hun er alt andet end imponeret over.

-Jeg har fået et svar fra ministeren. Men det er en piv-ringe forklaring, som han ikke slipper med. For jeg kommer sammen med Venstres fiskeri- og energiordførere og brancheorganisationen Marine Ingredients Denmark & European Fishmeal til at forfølge sagen.

-Lige som brancheforeningen undrer jeg mig over, at regeringen mener, at tilskudsordninger til investeringer i den grønne omstilling ikke skal være tilgængelig for fiskeindustrien, når den er det for andre. Det er en position, som regeringen simpelthen skal tvinges til at flytte sig fra.

-Jeg opfatter det som en af mine vigtigste opgaver som nordjysk folketingsmedlem at rydde barrierer for nordjyderne og nordjysk erhvervsliv af vejen. Og det er det her en del af.

-Fiskeriet og fiskeindustrien har altid været livsvigtige erhverv for mange af de nordjyske lokalsamfund. De er ikke så synlige i dag, som i gamle dage, hvor mange flere danskere boede hele deres liv langs Danmarks kyster – og hvor fiskeriet var en del af overlevelsen for alle.

-Men man skal ikke tage fejl af, at fiskeriet er en vigtig del af dansk erhvervsliv – af hele den fødekæde, der gør Danmark til et af verdens rigeste og mest beundrede samfund. Fiskeriet og fiskeindustrien er vigtig for at sikre, at vi har liv og udvikling i hele Danmark – og ikke kun i de store byer.

-Og regeringen skal ikke slippe for at tage stilling ved at henvise til nogle EU-regler, som man ikke kan forklare yderligere. Det kommer vi helt sikkert til at forfølge hele vejen, siger folketingsmedlem Maja Torp.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...