Re-premiere på Aggerfilm om det barske fiskerliv

Til sommer kan du gense filmen om to unge drenge, der driver til havs
af Line Dalgaard Jensen
16 jun 2022

Denne sommer kan man fra 26. juni til og med 7. august i annekset til Fiskerhuset i Agger, som er en del af Museum Thy, opleve eller genopleve Agger-filmen eller Vestkyst-filmen ”Det blæser op til storm” fra 1950 med fiskerlivet som centrum.

Filmen turnerede i 1950 i landets missionshuse, men nu er det altså tid til at genoplive den fascinerende film. 

Allerede søndag 25. juni vises filmen i det gamle maskinhus i De sorte huse i Agger, Ålumvej 34. Ved den lejlighed deltager bl.a. den eneste overlevende aggerbo af filmens medvirkende, den snart 80-årige Gert Christensen, som spillede den ene af de to drenge, der i filmen drev til havs. 

Plottet er, at to drenge, spillet af den 8-årige Gert Christensen og den 12-årige Bent Nielsen, tager ud at fiske på havet i en jolle, men så blæser det op. De mister en åre og driver til havs. Man bliver urolige hjemme i Agger, og der udsendes efterlysning over Blåvand Radio – en efterlysning, som også høres af drengenes far, der er på fiskeri med sin kutter. Åren findes, og senere findes også jollen – med bunden i vejret. Og fortvivlelsen stiger. Der bedes for drengene i hjemmet, i kirken og ved havet. Til sidst ender det dog lykkeligt, idet de to drenge er blevet reddet af en lystsejler.

Filmens fokus er den lille fiskerfamilie hos skipper Jørgen Larsen. De bor i det gule hus, der nu er Fiskerhuset i Agger og ejes af Museum Thy. Far og mor og to drenge.

Flere Nyheder