Både muligheder og udfordringer: Vejen frem for det blå Danmark

Den danske maritime industri ser lyst på fremtiden med en fordobling af den globale omsætning fra 2030 til 2050 ifølge årsberetningen. Forventet vækst fra 77 mia. kr. i 2022 til omkring 150 mia. kr. årligt indikerer en positiv udvikling.

Dette – og meget mere – kan man læse i årsberetningen fra Danske Maritime, som netop er blevet offentliggjort,

Fokus på grøn omstilling fylder meget i beretningen, hvor forskning og innovation prioriteres. Trods udfordringer som geopolitiske spændinger er optimismen intakt med håb om bedre sikkerhedspolitik fremadrettet.

Både muligheder og udfordringer

Interesse fra Folketinget og mulig lancering af en ny vækstplan for Det Blå Danmark nævnes som positivt. Centrale emner for industrien inkluderer mangel på arbejdskraft, bureaukrati, skattepolitik og investering i forskning.

Maritim industri er udpeget som prioriteret sektor hos Udenrigsministeriet, hvilket kan styrke eksporten. Forventninger om levering af nye fartøjer til Søværnet og en mulig langsigtet skibsbygningsstrategi er også optimistiske tegn.

Alt i alt venter en spændende tid for den danske maritime industri med udsigt til fortsat godt samarbejde.

Årsberetningen kan hentes her (pdf)

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...