Stimevis af døde fisk på stranden ved Hirtshals

Ingen er endnu kommet med en forklaring på de massevis af døde småfisk på strandene ved Hirtshals
af Claus Kirkegaard
14 jul 2021

Turister og lokale undrede sig tirsdag over titusindvis af døde småfisk, der både ligger skyllet op på stranden  og flyder i vandet på en strækning fra Hirtshals Fyr til udløbet af Liver Å. Det skriver netavisen Nordsøposten.

– Det undrer mig meget, da de ikke bare ligger et enkelt sted, men på hele strækningen. Jeg har lige snakket med et par, der kom ude fra Liver Å. Fiskene ligger på hele strækningen. Jeg har aldrig set noget lignende, fortæller Maj-Britt Rose Olsen fra Hirtshals.

Nordsøposten sendte en medarbejder en tur på stranden for ved selvsyn at dokumentere, hvad turister og lokale har set. Og her blev det slået fast, at der ligger døde fisk i stimevis - også på stranden nedenfor Fyrklit, syd for Hirtshals.

Mågerne på stranden og i vandet ud til 1. revle virkede af gode grunde rigtig godt tilfredse med at kunne smovse i et sådan overflødighedshorn, men folk på stranden var tydeligvis bekymrede, lyder det på netavisen. 

Der blev gættet på alt fra giftige alger over forurening og trykbølger fra skibe, men ingen af gisningerne virkede helt oplagte endsige overbevisende og troværdige. 

Forhåbentlig bliver den makabre sag opklaret snarest.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder