Tuco Marine og Blue World Technologies i samarbejde

De to virksomheder vil samarbejde om udviklingen af en metanol-drevet arbejdsbåd
af Claus Kirkegaard
01 jun 2022

Den grønne omstilling har fået luft under vingerne. Tuco Marine fremviste for ikke så længe siden deres nye elektriske arbejdsbåd, og nu har virksomheden indgået et kommercielt samarbejde med Blue World Technologies om udviklingen af metanol-brændselscelledrevne arbejdsbåde.

Det skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse.

Tuco Marine og Blue World Technologies baner vejen for en fremtid i en mere bæredygtig verden, og gennem en kommerciel samarbejdsaftale vil de presse på for en grønnere maritim sektor. For at eliminere skadelige emissioner, såsom NOx, SOx og partikler, er de blevet enige om at samarbejde om udviklingen af en metanol-drevet arbejdsbåd.

Med den yderst energi- og omkostningseffektive brændselscelleløsning, leveret af Blue World Technologies, og de specialbyggede, letvægts arbejdsbåde fra Tuco, får den maritime sektor en reel erstatning for forbrændingsmotoren.

Denne løsning er skabt i et partnerskab, som aktivt er med til at bane vejen for en grøn fremtid, der reducerer CO2-udledningen med op til 100 procent.

- Tuco er baseret på troen om, at vi ikke skal påvirke miljøet mere, end vi har brug for. Vores innovative tilgang til at levere produkter, der vejer mindre og sparer brændstof, er et skridt mod en mere bæredygtig fremtid, siger administrerende direktør, Jonas Pedersen, fra Tuco Marine.

Mads Friis Jensen, chief commercial officer og medstifter af Blue World Technologies fortæller om samarbejdet med Tuco Marine:

- Blue World Technologies' metanol-brændselscellesystem giver adskillige fordele til den maritime industri, og med fokus på bæredygtige løsninger er samarbejdet mellem Tuco og Blue World et godt match. Vores håb for fremtiden er, at industrien vil begynde at ændre gamle måder at gøre tingene på og gå efter miljøvenlige løsninger, som dem vi tilbyder

Læs mere om:

Flere Nyheder