Franske fiskere truer med Brexit-blokade

Franske fiskere truer med at blokere for britiske varer i havnen i Calais, hvis der ikke kommer en brexit-aftale
af Line Dalgaard Jensen
10 nov 2020

Franske fiskere presser på for at få en fornuftig Brexit-aftale i hus. De truer med mulige blokader af britiske produkter i havnen Calais. Det skriver DailyMail.

Det er briternes ønske om at forhandle fiskekvoter hvert år, samtidig med at de vil undgå skatter, afgifter mm., som provokerer fiskerne i Frankrig.

Præsident Emmanuel Macron har forsøgt at mane til ro. Men blandt fiskerne er man fortsat frustreret. Et hårdt Brexit vil afskære de franske fiskere fra at fiske i britisk farvand.

- Hvis vi ser, at virksomheder risikerer at skulle lukke, så vil der være demonstrationer. Der vil være en blokade af britiske produkter, sagde Christophe Hagnere, Boulogne-sur-Mer for the Confederation Generale du Travail (CGT), og Jean-Michel Fournier, en 50-årig skipper, siger:

- Der er sandsynligvis konsekvenser, hvis vi ikke bliver lyttet til. Fiskerne kan blokere kanalen, ellers forhindre britiske lastbiler forhindres i at levere deres produkter til Europa. Jeg håber, det ikke kommer til det. Vi er ikke på det punkt endnu.

Fiskerne i Boulogne fanger op til 80 procent af deres fangster i britisk farvand. 

Læs mere om:

Flere Nyheder