Sea Center Hanstholm bliver en del af ’Fiskeriets Hus’

Sea Center Hanstholm, der arbejder for vækst og nytænkning i fiskerisektoren, får huse i det kommende ’Fiskeriets Hus’ i Hanstholm
af Line Dalgaard Jensen
06 jul 2021

Efter at have gennemgået en stor udvidelse har Hanstholm Havn søsat et målrettet arbejde mod at skabe Danmarks førende havn for handel, bearbejdning og opdræt af fisk – og samtidig Europas grønneste og første CO2-neutrale fiskerihavn.

Den vision skal et moderne og innovativt erhvervshus med arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’ være med til at realisere ved at tiltrække virksomheder, organisationer og andre aktører, der arbejder aktivt for udvikling inden for fiskeribranchen. Og her kommer Sea Center Hanstholm nu også til at holde til. 

 

Sea Center Hanstholm i ’Fiskeriets Hus’

Hanstholm Havn har nemlig indgået en aftale med projektet Sea Center Hanstholm, der vil rykke ind i det nye havnehus, når det står klar. Projektet Sea Center Hanstholm hører under fødevareklyngen Food Cluster Thy, som har til formål at skabe endnu større værdi af de fødevareprodukter, som Thy er kendt for – herunder den friske fisk. Sea Center Hanstholm vil skabe faciliteter i ’Fiskeriets Hus’, hvor fiskerisektoren kan teste nyt udstyr, prøveproducere fiskeprodukter, gennemføre laboratorieforsøg og afholde kurser og konferencer.

- At blive en del af Hanstholms Havns målrettede arbejde mod at etablere ’Fiskeriets Hus’ er et vigtigt skridt mod en fysisk forankring af Sea Center Hanstholm. Hanstholm er et kraftcenter for den fiskeforarbejdende industri i Nordeuropa, og det er derfor helt essentielt at skabe et udviklingsmiljø i direkte forbindelse til industrien, hvor både etablerede virksomheder og iværksættere kan modne og videreudvikle deres ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter, siger Kersti Haugen, der er sekretariatsmedarbejder i Food Cluster Thy.

 

Topprofessionelt hus

I Hanstholm glæder havnedirektør Niels Skeby sig over Sea Center Hanstholm, samt Fiskeriets Hus. Han er begejstret for det netop igangsatte arbejde frem mod at finde de rette beboere til det kommende havnedomicil, som vil transformere Hanstholm Havn til dansk fiskeris epicenter:

- Der er mange processer forbundet med formgivningen af ’Fiskeriets Hus’, og havnen arbejder derfor målrettet hen imod at skabe den rette konstellation af beboere og partnere til huset. Det handler om at sammensætte de rette brikker for at sikre et innovativt og topprofessionelt hus, som kan give fiskerisektoren de bedste forudsætninger for at afprøve nye ideer og samtidig sikre en toneangivende udvikling af fremtidens fiskeri, hvor et nært samarbejde mellem forskning og praksis er helt centralt.

Nils Skeby tror på, at projektet Sea Center Hanstholm kan bidrage til et stærkt udviklingsmiljø i ’Fiskeriets Hus’ i nær forbindelse til den lokale fiskeindustri.

Det nye havnedomicil, der foreløbig har arbejdstitlen ’Fiskeriets Hus’, vil efter planen blive realiseret inden udgangen af 2023.

Læs mere om:

Flere Nyheder