Danske fiskere sender 100.000 kroner til nødhjælp i Ukraine

Danmarks Fiskeriforening har doneret 100.000 kroner til Røde Kors og deres arbejde i det krigshærgede Ukraine, hvor der er hårdt brug for nødhjælp...
af Rasmus Sproegel
03 jan 2023

Krigen i Ukraine er en humanitær katastrofe, der dag for dag vokser sig større og større. Derfor har Danmarks Fiskeriforening besluttet at donere 100.000 kroner til Røde Kors og deres arbejde i Ukraine.

- Enhver der har set billeder fra Ukraine kan se, at det der foregår er helt umenneskeligt, og det er en ubærlig situation. Krigen er et vidnesbyrd om, at solidaritet og sammenhold er vigtigere end nogensinde. For den kamp Ukaine kæmper er vores alle sammens kamp. Derfor vil vi i dansk fiskeri gerne hjælpe, og vi har derfor besluttet, at donere 100.000 kroner til til indsatsen i Ukraine. Det er vores håb, at vi derigennem kan gøre en lille forskel for nogle af krigens ofre, siger formand for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

I Røde Kors er man glade for donationen, og de slår fast, at hjælpen falder på et tørt sted under den kolde vinter i Ukraine.

- Vinteren i Ukraine er hård og kold. Samtidig betyder ødelæggelserne af kritisk infrastruktur, at mange mennesker risikerer at stå uden varme, vand og strøm. Samler set kan det udvikle sig katastrofalt for landets civilbefolkning, siger Jakob Harbo, Røde Kors' landechef i Ukraine.

Sådan hjælper Røde Kors

Røde Kors er til stede i både Ukraine og nabolandene. Internationalt Røde Kors og en lang række Røde Kors selskaber, heriblandt Røde Kors i Danmark, samarbejder om at yde humanitær hjælp til de mange millioner civile, som er påvirket af konflikten.

Vi hjælper blandt andet med husly, mad og drikke, sundhedshjælp, adgang til rent drikkevand, psykosocial førstehjælp samt økonomisk støtte. Derudover bistår vi ved evakuering af civile og arbejder for at genskabe kontakten mellem familiemedlemmer, som er blevet adskilt.

Det er et arbejde Danmarks Fiskeriforening meget gerne vil støtte.

- Røde Korsarbejde gør en forskel for rigtig mange mennesker. Derfor har vi valgt at bakke op om deres indsats i Ukraine. Den humanitære indsats er afgørende, og vi er glade for, vi kan undersøtte det arbejde, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmark Fiskeriforening.

Læs mere om:

Flere Nyheder