Greenpeace dumper sten til stor gene for fiskerne

Greenpeace dumper sten i tysk farvand for at stoppe trawlfiskeriet, men det er både dumt, dyrt, farligt og med konsekvenser for naturen
af Helle Kristensen
28 aug 2020

- Det er en bizar handling, lyder det fra formand hos Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, omkring episoden i Tyskland, hvor den tyske afdeling af Greenpeace i et forsøg på at stoppe fiskeri med trawl har smidt kæmpestore sten ud på havbunden.

En aktion, de nu har modtaget en klækkelig bøde for.

Tilsyneladende er ønsket fra Greenpeace, at man ved at smide store sten på havbunden, tvinger fiskerne til at indstille fiskeriet med trawl.

Men den plan er langt fra gennemtænkt, lyder det kritisk fra Allan Buch. For ved at smide store sten på bunden af havet, så risikerer miljøorganisationen i stedet at bidrage til, at en større mængde spøgelsesgarn lander på bunden af havet. Hvis et trawl sætter sig i klemme mellem sten og havbund, så risikerer man, at det rives over og sætter sig fast - til gene og fare for havmiljøet og de dyr, der lever i området.

- Det er så ugennemtænkt, det de laver, og jeg forstår ikke, at man som miljøorganisation sætter gang i en aktion, der på den måde kan skade havmiljøet, og det giver fiskerne en udgift til ødelagte redskaber. Det, de render og laver dernede, det har ikke noget som helst med miljøarbejde at gøre. Det er ren chikane, lyder det fra frustreret fra Allan Buch, der understreger, at aktionen går ud over de danske fiskere, der fisker lovligt i området. 

Derfor mener han også, at man bør binde miljøorganisationens fartøj til kajen, indtil de har betalt den bøde, de er blevet tildelt fra de tyske myndigheder og garanteret, at de ikke laver selvtægt.

Flere Nyheder