Holland: Fiskerikæden yder brændstoftillæg

Den hollandske fiskerikæde er gået sammen om at yde brændstoftilskud til hollandske fiskere

De hollandske producentorganisationer havde anmodet det hollandske Ministerium for Landbrug, Natur og Fødevarekvalitet om en kompensation til fiskerne for de skyhøje brændstofpriser, krigen i Ukraine har forårsaget. Den anmodning har ministeriet ikke efterkommet.

I stedet er det lykkedes for de tre parter i fiskerikæden (leverandører, auktioner og handel/forarbejdning) at udvikle en brændstofpristillægsordning, der skal støtte fiskerivirksomheder, som lider under den forhøjede brændstofpris.

Dermed vil udbuddet af friske fiskevarer til fiskeindustrien og forbrugeren være garanteret i de kommende uger. Det oplyser Geert Meun, der er direktør for den hollandske fiskeriorganisation, VisNed.

Der bliver ydet et brændstoftillæg oven i den pris, som fiskerne får for fisken via auktionerne. 

Tillægget, som fiskerne kan se frem til, er på 0,75 EUR pr. kg. tunger, pighvar og slethvar samt 0,20 EUR pr. kg. for andre fisk.

Ordningen trådte i kraft torsdag d. 17. marts og vil i første omgang gælde i maksimalt 4 uger og er kun for hollandske bomtrawlere og twinrig-fartøjer, der lander ved hollandske fiskeauktioner. 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...