LED-Lys mindsker bifangsten

Vinder af dette års Index Award 2019 er Pisces. En revolutionerende skabelse, der lokker de ønskede fisk til - og skræmmer bifangsten væk
09 sep 2019
Kronprinsessen uddelte prisen

Med et LED-lys kan det være slut med bifangst, og det bliver endnu lettere at optimere, hvilken fisk der ender i dit net. 

Opfindelsen hedder PISCES og er en let anvendelig LED-lysemitterende enhed, der eftermonteres på de eksisterende fiskenet. Det hjælper fiskerne med at tiltrække lige præcis den størrelse og fiskeart, som de ønsker, mens andre arter skræmmes væk. Og så har den netop vundet en pris!

Det smarte system er vinderen af dette års Index Award 2019. The Index Award er verdens første og største internationale pris for bæredygtig design og her er PISCES kåret i kategorien Work. PISCES er en opfindelse fra SafetyNet Technologies fra Storbritannien. 

PISCES virker således, at forskellige arter af fisk og krebsdyr påvirkes på forskellige måde af lys. Nogle tiltrækkes, og andre skræmmes væk. Det afhænger helt af, hvilken type lys, du bruger. Enheden gør det muligt for fiskerne at skræddersy bølgelængde, intensitet, polarisering og flashmønster, så lyset opfylder det specifikke behov.

Teknologi kan sænke bifangsten med op til 90% samt forbedre fiskeriindtægterne med op til 20%.  Teknologien er felttestet.

Læs mere om:

Flere Nyheder