Norsk seafood-eksport imponerer igen

På trods af corona-ramte markeder ligger Norges seafood-eksport højere end sidste år
af Claus Kirkegaard
06 okt 2020

Eksporten af norsk seafood ligger over niveauet fra 2019 for årets første ni måneder, viser nye tal fra Norges Sjømatråd.

Norge har samlet set eksporteret seafood-produkter for 76,7 mia. norske kroner i årets første ni måneder. Det er en procent mere, end i samme periode sidste år, skriver Fødevarewatch på sin hjemmeside.

Mens mange andre lande oplever tilbagegang i eksporten af fisk og skaldyr, har et rigtigt godt første kvartal reddet Norge gennem corona-krisen.

Eksporten for første kvartal endte med en fremgang på 11 procent i forhold til året før. De næste to kvartaler har givet fald i eksporten på henholdsvis tre og fem procent.

- Rekordhøj eksportværdi i årets ni første måneder, det er utrolig imponerende. Igen viser branchen, at den har mange ben at stå på. Norge er kendt for at være en sikker udbyder af sund og sikker fisk og skaldyr, og det har været vigtigt i en periode med stor usikkerhed," lyder det fra den norske fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen i en pressemeddelelse.

Laks er stadig Norges største eksportvare for fisk og skaldyr. I årets første ni måneder er der eksporteret 80.000 tons laks til en værdi af 51.8 mia. norske kroner.

Polen, Frankrig og Danmark er stadig de tre største aftagerlande.

Læs mere om:

Flere Nyheder