Det har været godt siden tobis-sæsonen

Man hører ingen klager fra skipper på R 161 Christina-Michelle, Mathias Stark, over fiskeriet i øjeblikket
af Louise Svane Pedersen
06 okt 2021

Efterårets første storm har meldt sin ankomst over Danmark, hvilket har fået den tre mand store besætning på R 161 Christina-Michelle til at søge ind i havnen i Hvide Sande, hvor de holder en midlertidig pause fra fiskeri af jomfruhummer i Nordsøen.

Men til trods for storm-afbrydelsen, så klager brødrene Mathias og Julian Stark ikke over fiskeriet.

- Det har været godt siden tobis-sæsonen. I juni riggede vi om til jomfruhummer, hvilket vi har fisket efter siden. Normalt ligger vi i Skagerrak, men de sidste to-tre uger har vi ligget i Nordsøen, da vi havde noget kvote, der ikke var brugt. Vi hørte også fra andre, at der var tegn på et godt fiskeri i Nordsøen i øjeblikket, forklarer Mathias Stark.

Tegnene på et godt jomfruhummerfiskeri var helt korrekte, da trawleren R 161 Christina-Michelle har nemt ved at få fyldt lastrummet godt op.

- Vi ligger på mellem 5-7 tons for en lille uges tid på havet. Vi har omkring 10-12 timer ud til fiskepladsen, så vi fisker i fem et halvt døgn, fortæller Mathias Stark.

De mange tons jomfruhummer finder ikke vej til en af de jyske fiskeauktioner, i stedet har brødrene Stark indgået en kontrakt med Læsø Fiskeindustri om at de aftager fangsten.

- Jeg ved ikke, om der er noget, der er bedre. Nu er det bare sådan, vi gør. De fisk, som vi fanger, de ryger ud til de forskellige auktioner. Vi fanger måske et ton fisk på en tur, det er mest rødspætter, men det bliver da også til en enkelt pighvar i ny og næ – men det er ikke noget særligt. Vores primære er jomfruhummere, men rødspætter udgør da en pæn del, lyder det fra den bornholmske skipper.

Flere Nyheder