På vej hjem på grund af kuling

Vejret driller, så garnfartøjet L 215 Søgaard er taget hjem til Thorsminde
af Claus Kirkegaard
23 apr 2021

Der er tunger i lasten, og den tre mand store besætning har grejet med om bord på garnfartøjet L 215 Søgaard, der har kurs mod hjemhavnen Thorsminde.

- Vi har været ude og fiske efter tunger. Det har vi fisket efter siden før påske. Nogle dage er da bedre end andre. Og taget corona i betragtning, så har det været okay priser på tunger. Til gengæld har vi været hårdt ramt på vores rødspættefiskeri i vinter. Her var vi nogle dage helt nede på 12 kr. kiloet i snit. Så her mangler vi sådan cirka det halve prismæssigt, siger skipper og ejer af fartøjet, Per Andersen.

Han nævner, at priserne på tunger lige nu ser ud til at rette sig til det bedre, men at kulingen kan ødelægge fiskeriet.

- Sådan en nordvestlig kuling er ikke det bedste lige nu. Vi vil hellere have noget varme. Så nu må vi se, hvornår vi sejler ud igen, efter kulingen har lagt sig. Det kan være noget skidt fiskeri lige efter. Men det er naturen, vi har med at gøre. Så når vi tror, at vi har regnet den ud, så bliver det helt omvendt, siger Per Andersen.

De har haft garnene stående omkring tre timers sejlads fra Thorsminde. De har alle garnene med hjem nu, og det er der en god grund til.

- Med den kuling, kommer vi ikke på havet de næste dage, og tungegarn skal røgtes hver dag, ellers kommer der en masse skrammel i dem, siger Per Andersen.

De har før fisket efter stenbidere i marts måned, men i år valgte de at fortsætte med tungefiskeriet.

- Vi er jo nødt til at foretage et valg, og i år valgte vi så at fortsætte med tungefiskeriet. Men jeg har da set, at der har været nogle fantastiske priser i stenbider-fiskeriet, siger Per Andersen.

Lige nu har de altså tunger med om bord, og de bliver landet i Thorsminde, som sædvanligt.

- Vi har små to timer hjem, og så ryger fisken på auktionen i morgen tidlig, hvor vi håber på gode priser, lyder det fra Per Andersen.

Flere Nyheder