Fiskehandleren har været på skrubbefiskeri

Bo Johansen med fartøjet R 32 Ninni er taget på fiskeri efter skrubber - og lidt torsk er det også blevet til
af Svend Boye Thomsen
23 sep 2022

Det er svære tider for fiskeriet fra Bornholm på grund af skrappe restriktioner på fiskeriet efter især torsk og på grund af de meget store bestande af sæler og skarver i Østersøen.

Det konstaterer Bo Johansen, der fisker med garn fra Hasle med fartøjet R 32 Ninni.

- Vi fangede lidt skrubber i nat (natten til torsdag), og der begynder også at komme torsk, siger han.

Han fisker typisk med mellem 20 og 40 garn. Han ville gerne have fisket med 80 garn, men det tør han ikke, fordi han kun må fange to kasser torsk om dagen.

- Fanger vi mere end det, risikerer vi at få en stor bøde eller at få karantæne i 14 dage. Det er noget gylle, at det skal være på den måde, siger han.

Udover fartøjet har Bo Johansen en fiskebil, hvorfra han sælger fisk i de forskellige byer på Bornholm. Den fisk, han ikke selv fanger, får han leveret fra Hundested. Han fortæller, at han får en ny fiskebil til oktober, og at han har forskellige nye tiltag på vej i den forbindelse.

Onsdag i denne uge havde han sønnerne Leon og Kian med ude at fiske.

- De elsker at være med på havet, og vi fangede også lidt skrubber og et par torsk, selv om garnene ikke havde stået så længe, siger han.

Man kan følge med i Bo Johansens fiskeri på Facebook-siden R 32Ninni Fiskebilen v/Bo Johansen. Her kan man også se, hvornår fiskebilen holder til i de forskellige byer på Bornholm.

Flere Nyheder