FN 226 Andrea Klitbo: – Det er tiltagende

Der er fremgang at spore i fiskeriet efter jomfruhummer

Skipper Thomas Christensen, der ejer far- tøjet FN 226 Andrea Klitbo, synes, at der er fremgang at spore i fiskeriet ved Læsø i øjeblikket.

– Jamen det er tiltagende, man kan godt tillade sige at sige, det går fremad i øje- blikket. Priserne er sådan set også ganske okay, dem klager vi ikke over, lyder det fra Thomas Christensen, der fortsætter:

– Men vi har også ventet længe på, at den der pokkers jomfruhummersæson skulle starte ordentlig op. Altså, vi kan jo fange jomfruhummerne året rundt, men det er i mindre mængder. Sæsonen har været læn-

ge om at komme ordentlig i gang, men nu ser det ud til, at der endelig sker noget, så vi kan fange nogle gode mængder.

Selvom det ser bedre ud for fiskeriet ved Læsø, så er det hele ikke just perfekt. De der høje brændstofpriser kaster ikke begej- string af sig, og så er der truffet nogle po- litiske beslutninger, som fra en fiskers per- spektiv godt kan virke lidt træls og meget ødelæggende.

– De der nye permanente lukkeområder, dem er vi meget kede af. De er blevet pla- ceret især i de områder, hvor vi plejer at fiske om vinteren.

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...