Operasang i auktionshallen

Kapelmusikere og operasangere fra Det Kongelige Teater indtog mandag den 20. maj en noget uvant scene - auktionshallen i Hanstholm.
af Claus Kirkegaard
21 maj 2019

Mellem fiskekasser og lokale Hanstholm-borgere blev der mandag den 20. afholdt et noget anderledes arrangement i auktionshallen på Hantholm Havn.

Her optrådte fem kapelmusikere og to operasangere nemlig på en for dem noget uvant scene, da fiskeauktionen var vel overstået.

Foran 30-40 gæster gav musikerne og sopran Beate Mordal og baryton Palle Knudsen en halv times koncert, som aldrig er hørt på lige netop det sted før.

Det Kongelige Teater benytter nemlig maj måned til en mini-Danmarksturné, hvor fem kapelmusikere og to operasangere spiller seks koncerter på tre dage mellem den 19. maj og den 22. maj på seks forskellige steder, hvor det sublime fælleskab trives. Blandt andet derfor havde Det Kongelige Teater valgt auktionshallen på Hanstholm Havn til et pop-up event, der skal overraske og underholde og undersøge hvad danskernes forhold er til kultur, og hvad kultur betyder for danskernes identitet.

 

 

Programmet for koncerten i Hanstholm Auktionshal:

György Ligeti: Nr. 1 fra 6 bagateller for blæserkvintet

Carl Nielsen: Menuet for blæserkvintet, opus 43

Duke Ellington: It Don’t Mean a Thing

Ande Rand: Only You

W. A. Mozart: Uddrag fra Tryllefløjten

Paminas arie: Ach, ich fühl‘s

Papagenos arie: Ein Mädchen oder Weibchen

Duet: Pa-Pa-Pa-Papagena

Sopran Beate Mordal synger opera i auktionshallen i Hanstholm. Foto: Annette Julie Berg
Fem kapelmusikere og to operasangere i auktionshallen i Hanstholm. Foto: Annette Julie Berg

Læs mere om:

Flere Nyheder