Farvel til unik organisation på tværs af Danmark og Arktis: Arctic Consensus lukker

Arctic Consensus, der siden 2013 har arbejdet med at styrke viden, relationer og samarbejde på tværs af Danmark og Arktis, lukker fra nytår

Styregruppen meddeler, at det ikke har været muligt at finde den fornødne finansiering til at videreføre arbejdet, og det betyder dermed et farvel til en unik organisation, som blandt andet har forbedret og udviklet rammerne for danske virksomheders muligheder i de arktiske områder.

Svære at få sparring

Det bliver fra nytår sværere for danske virksomheder at få kompetent og højt kvalificeret sparring, rådgivning og hjælp til at få adgang til de arktiske markeder. Det er konsekvensen af, at det ikke har været muligt at finde den fornødne finansiering til at videreføre organisationen Arctic Consensus, som siden etableringen i 2013 har arbejdet med at styrke viden, relationer og samarbejde på tværs af Danmark og Arktis. Arctic Consensus holder til i Aalborg og Nuuk og har siden begyndelsen været finansieret af midler fra det daværende Vækstforum og nu senest Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse samt private og offentlige aktører.

– I en tid, hvor Arktis er et geopolitisk hotspot, og hvor der kommer større og større international bevågenhed på regionen, er vi rigtig ærgerlige og triste over, at det desværre ikke er lykkedes at finde den nødvendige finansiering til at fortsætte det vigtige arbejde med at styrke relationer, samarbejde og viden på tværs af den arktiske region, siger direktør for Arctic Consensus Lise-Lotte Terp.

Omfangsrigt samarbejde

Igennem årene har Arctic Consensus blandt meget andet haft et omfangsrigt samarbejde med erhvervslivet, faciliteret forskellige events om Arktis for i alt tusindvis af deltagere og samarbejdet med flere danske universiteter for at øge viden om blandt andet bæredygtighed i Arktis.

Organisationen blev oprindelig etableret for at styrke nordjyske relationer med Arktis og særligt Grønland – et arbejde, der siden har gennemgået en bevidst strategisk udvikling mod at styrke og udvikle både danske og internationale relationer med hele det arktiske område.

– Vi er enormt stolte over alt det, vi har opnået og bidraget med siden opstarten for godt otte år siden, blandt andet facilitering af projekter, samarbejdsmuligheder og videndeling mellem danske og arktiske virksomheder og organisationer samt seminarer, konferencer, dialogmøder og erhvervsdelegationsrejser. Det har været en stor fornøjelse at bidrage til et øget samarbejde på tværs af Danmark og Arktis, og vi havde med glæde fortsat dette vigtige arbejde for at styrke relationerne med Arktis, siger Lise-Lotte Terp.

Arctic Consensus lukker officielt ned pr. 31. december 2021 og afvikler organisationens aktiviteter endeligt i de første måneder af 2022.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...