Hanstholm Havn køber markant havnebygning og udlejer til nyt fiske-spisested

Hanstholm Havn indgår samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard og restaurantchef Emma Milner, som vil drive spisestedet »Medvind"
30 mar 2021

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde.

Hanstholm Havn har købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale spisekammer.

For hvad er mere oplagt at have på en af Danmarks største fiskerihavne med landets førende fiskeauktion og en bred skare af virksomheder relateret til fiskeriet, end en fiskerestaurant? 

Hanstholm er lig fisk, så selvfølgelig skal der her være en fiskerestaurant.Det er Emma i sort og Emilie i hvidt. Foto: Hanstholm Havn

Plads til både industri og oplevelsesøkonomi

Da den tidligere ejer ønskede at sælge bygningen på Fibigers Gade 1, har Hanstholm Havn nu købt den – dels for at skabe mulighed for en fremtidig udvidelse af havnens logistikcenter, men også for at skabe plads til nye besøgsoplevelser, da havnen i sin forretningsudvikling arbejder aktivt for et styrket samspil mellem havn og by:

- Parallelt med at sikre en attraktiv og fremsynet havn som har de bedste forudsætninger for at tilpasse sig morgendagens behov, skal vi samtidig tage del i den rivende udvikling, der omkranser Thy set i forhold til byudvikling, oplevelsesøkonomi og turisme. Hanstholm ligger helt unikt, omgivet af vildmark og Vesterhav, og med en af landets største fiskerihavne – det skaber potentiale for nye oplevelseskoncepter med de friske fisk som en værdifuld kernefortælling, fortæller havnedirektør Nils Skeby og fortsætter:

- Havnen er et hotspot for frisk fisk, og auktionen omsætter hvert år mere end 40.000 ton fisk, der bliver fanget lige herude, i havets store spisekammer. Jeg ser det derfor som en stor styrke, at Hanstholm kan tiltrække et stærkt team, der vil slå et slag for madkulturen og de lokale råvarer. »Medvind« kan vise, hvor simpelt det kan gøres med frisk fisk, der bliver landet, solgt, tilberedt og spist inden for få hundrede meter – det er helt unikt og en vigtig fortælling for Hanstholm Havn.

Da Nils Skeby tiltrådte som havnedirektør i efteråret 2020, var der igangsat flere projekter i krydsfeltet mellem by og havn. For at sikre en målrettet udvikling af projekterne, valgte Nils Skeby at samle en styregruppe af repræsentanter fra byen, som under paraplyen ’Samspil mellem by og havn’ arbejder aktivt med blandt andet et Showroom for fiskeri og et Fiskeriets Hus.

 

»Medvind« er godt naboskab og Thys køkken

Som led i arbejdet med at højne oplevelsesniveauet på havnen i et aktivt samspil mellem by og havn, passer et spisested som »Medvind« ifølge Nils Skeby rigtig godt ind, og derfor hilser han det nye madkoncept hjerteligt velkommen.

Bag »Medvind« står ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med sin restaurantchef, Emma Milner, netop nu er ved at få gjort lokalerne på Fibigers Gade 1 klar til at invitere besøgende inden for til nye madoplevelser fra Thys spisekammer. Navnet »Medvind« afspejler den modtagelse, som de to iværksættere har oplevet i Hanstholm:

- Hanstholm har taget virkelig godt imod os – alle har mødt os med smil og imødekommenhed, og vi har allerede indgået et rigtig godt samarbejde med lokale aktører, blandt andre Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeauktion. Kort fortalt har vi kun oplevet ’medvind’, og derfor virker netop det navn helt naturligt for os, fortæller køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der vil drive et køkken med fisk i centrum, og fortsætter: 

-  Her i Hanstholm står vi lige midt i et helt unikt spisekammer, der er så tilgængeligt og friskt, at det for eksempel er nemmere for os at købe fisken på auktion og selv forarbejde den, end hvis andre skulle levere den til os i pakket og forarbejdet form. Det er sprudlende friskt og helt simpelt. Det hele er lige her, og derfor vil vi på »Medvind« give vores gæster en oplevelse af, hvad Thys køkken kan, når naturen bestemmer. Derfor bliver maden, som ”vinden blæser” – altså afhængig af sæson og tilgængelighed.

»Medvind« planlægger at åbne i maj, hvor Emilie Qvist Kjærgaard og Emma Milner glæder sig til at tage imod gæster på Hanstholms nye spisested, hvor stemningen vil være uformel med plads til alle.

Se »Medvinds« hjemmeside www.medvindhanstholm.dk og følg med på deres Facebook-side for nærmere information og åbning for bordreservation.

Læs mere om:

Flere Nyheder