Hirtshals Havn: 2020 var et rædselsår med positive udsigter

Bl.a. fiskesegmentet oplever positive takter med en værdi på 1,48 mia. kr. Dog har enkelte landinger været corona-ramt

For Hirtshals Havn har 2020 været et corona-ramt år, dog med plads til enkelte gode takter. For gods og cargo har der været gode vinde. Også fiskene er i positiv fremgang, pånær enkelte landinger, som har været stærkt påvirket af corona-lukkede markeder. 

Det skriver havnen på sin hjemmeside. 

På godssiden oplevede Hirtshals Havn i 2020 en vækst i den samlede volumen på 3,1%. Det svarer til, at der i løbet af 2020 blev transporteret knap 100.000 tons mere gods over kajen i Hirtshals sammenlignet med 2019. 2020 ender derfor med en samlet godsvolumen på i alt 1,9 mio. tons. Også for cargotrafikken har havnen konstateret en positiv fremgang. Antallet af lastbiler og løstrailere er steget med 2,1% fra 2019 til 2020.

 

Masser af laks, men corona-ramt fiskeri

Og så er der fiskene. På fiskesegmentet noterer Hirtshals Havn en positiv udvikling i 2020.

Her udgjorde de samlede tilførsler af fisk inklusiv laks nemlig en samlet værdi på 1,48 mia. kr., hvilket er en fremgang på 0,7 % set i forhold til det hidtidige rekordår i 2019.

Desværre så er værdien af enkelte landinger faldende på grund af prispresset på de nedlukkede sydeuropæiske markeder, hvor højkvalitetsfisken fra Hirtshals primært afsættes.

 

Bil- og passagertrafikken

Hirtshals Havn har som konsekvens af grænselukningerne i Norden og Europa måttet konstatere et fald i bil- og passagertrafikken over havnen på 59,1 % fra 2019 til 2020.

Det forventes dog, at trafikken af rejsende, turister og forretningsfolk vil stige igen, i takt med at den europæiske befolkning bliver vaccineret mod COVID-19.

– Bil- og passagertrafikken samt udviklingen på markederne for Hirtshals’ kvalitetsfisk har naturligvis sat tydelige spor på Hirtshals Havn i 2020, og det vil det også gøre det i 2021 – og måske helt ind i 2022. Det forholder vi os naturligvis til, samtidig med at vi sætter fuldt fokus havnens fremtidige udvikling i fremtiden, slutter bestyrelsesformanden.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...