Mette Jensen kæmper fiskernes sag i Hirtshals

Fiskeriet er en hjertesag for Mette Jensen fra Hirtshals, der sidder i kommunalbestyrelsen for Konservative i Hjørring Kommune
af Svend Boye Thomsen
10 nov 2021

Selv om det typisk er områder som børnepasning og ældrepleje, der trækker overskrifter, når der er valg til kommunalbestyrelserne rundt om i landet, er det også et valg, som har betydning for dansk fiskeri. 

Flere steder i landet er der kandidater opstillet, som har en direkte eller indirekte relation til fiskeriet. 

Det er blandt andet tilfældet i Hjørring Kommune, hvor byrådsmedlem Mette Jensen fra Konservative genopstiller ved valget på tirsdag.

Mette Jensen er født og opvokset i Hirtshals, hvor hun sammen med sin mand driver en handelsvirksomhed og desuden er koordinator af Hirtshals Fiskefestival, hvor hun udover planlægningen af selve festivaldagen står for udvikling af nye tiltag, der sætter fokus på at få flere til at spise frisk fisk fra Hirtshals.

Af opgaver med relation til fiskeriet, som kommunen har indflydelse på, mener Mette Jensen, at den vigtigste lige nu er at få skaffet de folk, der skal til for at få fiskene forarbejdet.

- Som jeg ser det, så er mangel på arbejdskraft den vigtigste opgave lige nu og her, vi som kommune kan hjælpe med at løse, siger Mette Jensen.

Det gælder både på den korte bane, men også på den lange bane, hvor det handler om bosætning, herunder at få flere unge mennesker i kommunen til enten at blive boende eller til at flytte tilbage, når de har taget en uddannelse et andet sted i landet.

Udover de opgaver, som kommunen selv kan bidrage til at løse, mener Mette Jensen, det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen hjælper det lokale erhvervsliv, herunder fiskeriet, med at få sager taget op på Christiansborg.

Mette Jensen konstaterer, at fiskeriet er en stor del af Hirtshals' identitet, og hun glæder sig over, at der fortsat er masser af liv på havnen.

- Det er især dagbåde, der lander fisk hos os, fordi fiskepladserne ligger, som de gør. Der er også en del af de pelagiske fartøjer, der er hjemhørende hos os. De lander det meste af deres fisk i Skagen, men får lavet en stor del af deres reparationer i Hirtshals, hvor de også provianterer, siger hun.

Mette Jensen er nummer to på den konservative liste ved kommunalvalget i Hjørring Kommune.

Læs mere om:

Flere Nyheder