Stort opbud til østersøtorskens farvel

En anderledes begravelse fandt sted på havnen i Aarhus i efterårsferien

Hvordan får man gjort opmærksom på, at kvoterne for østersøtorsken bliver skåret med 88 procent i 2022?

For Jakob Clausen, der har Clausens Fiskehandel i Aarhus, var svaret simpelt. Han lagde en video på virksomhedens Facebook-side, hvor han inviterede kunderne til begravelse i efterårsferien for østersøtorsken.

– Inviterer man bare til en dialog om torskekvoter, så er der nok ikke så mange, der ville dukke op. Vi ville gøre det til et arrangement, der var sjovt at være til fremfor en lektion i torskekvoter. Det er derfor vi kaldte det for en begravelse, holdte ét minuts stilhed, spillede musik, da vi førte torsken ud i bilen og sang en hjemmelavet version af “Himmelhunden” efterfølgende, fortæller Jakob Clausen om det alternative kvote-event, hvor over 100 gæster stod i kø foran butikken inden begravelsen for østersøtorsken gik i gang.

For Jakob Clausen handlede lørdagens begivenhed ikke om at skabe fokus på ham eller hans forretning, men om at hjælpe et presset erhverv.

– Jeg gjorde det ikke for mig selv, men for fiskerne. Det er ikke fordi torsken er forsvundet, vi vil stadig kunne købe den hos fiskehandlerne, hvilket jeg også fortalte til de fremmødte i lørdags. Det handler om, at vi har en branche, som bliver urimeligt behandlet, lyder det fra direktøren af Clausens Fiskehandel.

De over 100 fremmødte gæster til begravelsen fik ikke kun en noget anderledes oplevelse ud af den særlige begivenhed. Undervejs fik de serveret kold hvidvin og varm hummersuppe, men de fik også en torsk og noget ny viden med hjem.

– Da folk gik derfra, der sagde de ”tak fordi du har gjort os klogere” og ”tak for at fortælle om det fra den anden side”, så budskabet er da kommet frem til nogen, forklarer Jakob Clausen.

Clausens Fiskehandel uddelte 200 kilo torsk, hvilket svarer til cirka 135 fisk, til de fremmødte. De mange torsk var sponsoreret af Hanstholm Fiskeriforening og Danmarks Fiskeriforening

Danmarks Fiskeriforening indtog Foodexpo i Herning

Naturligvis var der lækre fisk på programmet, da Danmarks Fiskeriforening indtog Hal F i Messecenter Herning

Danmarks Fiskeriforening indtog Foodexpo i Herning

Naturligvis var der lækre fisk på programmet, da Danmarks Fiskeriforening indtog Hal F i Messecenter...