Stigende interesse for “nye” fiskearter

Langt flere forskellige arter spisefisk ender på københavnske tallerkner end tidligere

Foto: Fiskeri Tidende

Rokkevinge, brosme, hvilling og kulmule. Arter, som fiskerne kender alt til, men som sjældent ender på middagstallerknen. Men i takt med at priserne på kød stiger, så kommer der oftere fisk i indkøbskurven.

Jens Peter Moestrup, der ejer fiskebutikken HAV i Torvehallerne, har til TV2 Lorry fortalt, at han oplever en stigende interesse på de mere ukendte arter for øjeblikket. Hans kunder vil gerne spise andre fiskearter end det sædvanlige udvalg af laks og rødspætte.

– Vi sælger nok 50 procent mere nu end tidligere af de her underudnyttede danske fisk. Jeg oplever, at folk både er nysgerrige på at prøve noget nyt, fordi priserne på eksempelvis kød stiger, og så er der også en del, der går op i både klima og sundhed, som spørger efter dem, siger han til TV2 Lorry.

Fiskehandleren fortæller også, at han må bestille mere hjem fra auktionerne end tidligere, da københavnerne vil have dansk fisk på bordet.

 

Danmarks Fiskeriforening indtog Foodexpo i Herning

Naturligvis var der lækre fisk på programmet, da Danmarks Fiskeriforening indtog Hal F i Messecenter Herning

Danmarks Fiskeriforening indtog Foodexpo i Herning

Naturligvis var der lækre fisk på programmet, da Danmarks Fiskeriforening indtog Hal F i Messecenter...