Stigende interesse for "nye" fiskearter

Langt flere forskellige arter spisefisk ender på københavnske tallerkner end tidligere
af Louise Svane Pedersen
30 jun 2022

Rokkevinge, brosme, hvilling og kulmule. Arter, som fiskerne kender alt til, men som sjældent ender på middagstallerknen. Men i takt med at priserne på kød stiger, så kommer der oftere fisk i indkøbskurven.

Jens Peter Moestrup, der ejer fiskebutikken HAV i Torvehallerne, har til TV2 Lorry fortalt, at han oplever en stigende interesse på de mere ukendte arter for øjeblikket. Hans kunder vil gerne spise andre fiskearter end det sædvanlige udvalg af laks og rødspætte.

- Vi sælger nok 50 procent mere nu end tidligere af de her underudnyttede danske fisk. Jeg oplever, at folk både er nysgerrige på at prøve noget nyt, fordi priserne på eksempelvis kød stiger, og så er der også en del, der går op i både klima og sundhed, som spørger efter dem, siger han til TV2 Lorry.

Fiskehandleren fortæller også, at han må bestille mere hjem fra auktionerne end tidligere, da københavnerne vil have dansk fisk på bordet.

 

Det er især disse ti arter, der har vundet plads på tallerknerne

  • Hvilling
  • Mørksej
  • Havkat
  • Brosme
  • Rokkevinge
  • Fjæsing
  • Makrel
  • Blåmuslinger
  • Kulmule
  • Lange

 

Kilde: tv2lorry.dk

Flere Nyheder