40 mio. kr. skal hjælpe fiskeindustrien med at omstille sig efter Brexit

Fiskeristyrelsen åbner nu for ansøgninger til en brexit-kompensationsordning på 40 mio. kr. målrettet den danske fiskeindustri
01 maj 2023

Fiskeristyrelsen åbner nu for ansøgninger til en brexit-kompensationsordning på 40 mio. kr. målrettet den danske fiskeindustri. Ordningen skal bidrage til, at virksomheder, der som følge af brexit har lidt omsætningstab, kan få hjælp til at tilpasse sig og forblive konkurrencedygtige.

Forarbejdnings- og engrosvirksomheder indenfor fiskeindustrien, der i 2021 var negativt påvirket af Brexit, kan nu søge om kompensation via brexit-ordningen ”Kompensation til forarbejdningsindustrien for omsætningstab i 2021 som følge af Brexit”.

For støtteberettigede tab op til 1,5 mio. kr. kan ansøger få udbetalt 100 pct. i kompensation.

For støtteberettigede tab over 1,5 mio. kr. er kompensationsraten 65 pct. Dog kan der udbetales en kompensation i henhold til en forhøjet kompensationsrate på 100 pct. hvis ansøger forpligter sig til at gennemføre investeringer til grøn omstilling af produktionen for 35 pct. af det samlede kompensationsbeløb.

Den grønne omstilling kan eksempelvis omfatte investeringer i mindre belastende CO2 teknologier, elektrificering, vandbesparelse og minimering af produktspild i produktionen. Det skal fremme en grøn tilpasning af fiskeindustrien efter brexit.

Ordningen er statsstøttegodkendt af EU-Kommissionen og finansieret af EU-midler fra EU’s brexittilpasningsreserve.

Praktiske oplysninger

Der åbnes for ansøgninger den 1. maj 2023 kl. 12:00, og der er ansøgningsfrist den 30. juni 2023 kl. 23:59.

Læs mere om:

Flere Nyheder