Irske fiskere i protest

En flotille af irske trawlere sejlede i protest. Deres levebrød er skrumpet som følge af Brexit og nedskæringer i fiskekvoter
af Line Dalgaard Jensen
01 jun 2021

De irske fiskere har været på barrikaderne. En flåde af skibe samlede sig ved Roches Point off Cork Harbour og steamede in til byen i protest mod det de kalder for et direkte angreb på deres indkomst. Det skriver en række irske medier.

Fiskerne siger, at deres levebrød er blevet decimeret som følge af Brexit og nedskæringer i fiskekvoterne. Brexit-aftalen vil ifølge fiskerne fører til, at irske fiskere mister millioner af euro, og tusinder af jobs vil være i fare, hvis ikke de får en fair adgang til de fisk, der svømmer i irsk farvand.

- Fiskere opererer i det farligste erhverv under de mest farlige og udfordrende forhold. Alt, hvad vi beder om, er at vores ret til at tjene til levebrød respekteres og beskyttes, siger formand West Fish Producers Organisation, Pat Murphy.

Den irske fiskeriminister, Charlie McConalogue, anerkender fuldt ud, de ”udfordringer og smerter”, som fiskerne står over for på kort sigt, og han forpligter sig til at arbejde for sagen. Der er nedsat en taskforce, der skal bringe alle stemmer i sektoren sammen for at afbøde virkningen af ​​Brexit-aftalen.

Læs mere om:

Flere Nyheder