Det er virkelig sløjt med jomfruhummer i øjeblikket

Der var lige tegn på noget godt fiskeri før påske. Men nu er det igen helt galt, fortæller S 84 Ida Katrine
af Claus Kirkegaard
08 apr 2021

Skipper Per Vestergaard og trawleren S 84 Ida Katrine ligger omkring 20 mil nord for Skagen og fisker efter jomfruhummer. Men det fiskeri har set bedre dage.

- Det er meget sløjt i øjeblikket. Vi sejlede ud her ved halv fem-tiden i morges, og så har vi haft et slæb på fem timer. Det gav 13 kg. jomfruhummer sammen med lidt torsk og noget mørksej. Det har sådan set været noget skidt fiskeri længe. Der var lige tegn på noget godt fiskeri før påske. Men nu er det igen helt galt, siger Per Vestergaard.

Han kan ikke forklare, hvorfor det er så sløjt med fiskeriet efter jomfruhummer i øjeblikket.

- Det kan være, fordi det har blæst sådan. Der skal måske lidt roligt vejr til, før de kommer igen. Det håber vi da, det gør, for det har virkelig været sløjt i år, siger skipper.

Priserne er ellers gode for tiden, som skipper har hørt det.

- I nat var der en Strandby-skipper, der landede 80 kg. jomfruhummer til omkring 90 kr. kiloet. Så priserne er jo gode nok. Men det nytter ikke noget, når vi ikke kan fange nogen, siger Per Vestergaard.

Besætningen på tre mand vil nu prøve et enkelt træk mere i dag, og så tager de en beslutning senere.

- Vi prøver et træk på en anden vandstand på vej ind. Og så holder vi et møde, når vi kommer ind. Om det kan betale sig at tage ud i morgen, eller ej. Når vi er tre mand om bord, så skal vi jo helst op og fange et par hundrede kilo om dagen. Som det er nu, så er der nærmest ikke nok til brændstof, siger skipper.

Fiskeriet efter jomfruhummer er deres hovedfiskeri. Så selv om der er godt med torsk derude, så er det ikke noget, de kan fiske direkte efter.

- Vi kan sagtens fange torsk, men vi fisker ikke direkte efter dem, for så har vi ikke fisk nok til hele året, siger Per Vestergaard.

Flere Nyheder