Det gælder om at støtte sin hjemhavn

Jan Mathiesen ejer RI 433 Emmalie. For skipper er det vigtigt at støtte op om sin hjemhavn
af Louise Svane Pedersen
15 nov 2021

Nybyggen RI 433 Emmalie ligger i øjeblikket ved Fladen Grund og fisker på ration efter sperling. Besætningen har været ude i seks dage og fiske, da Fiskeri Tidende fanger skipper Jan Mathiesen.

- Det er et okay fiskeri i øjeblikket, hvis man kan håndtere en god blæst og nogle bølger. Vores skib er ikke lige så stort, som nogle af de andre skibe, der fisker efter sperling. Vi kan have omkring 215.000 tons om bord, når der er fyldt helt op, men det er nok til, at vi kan sikre os en indtægt, så vi klager ikke, fortæller han.

Det er kun anden sæson, at RI 433 Emmalie har fisket efter sperling. Normalt har Jan Mathiesen og resten af besætningen fisket efter konsum-fisk året rundt, men i takt med at kvoterne bliver minimeret, har han valgt at lægge noget af fiskeriet om.

- På den her måde skal vi ikke kæmpe med de andre om den lille kvote konsum-fisk, der efterhånden er tilbage, forklarer Jan Mathiesen.

Efter syv-otte dage på havet er lastrummet gerne fyldt op og det er tid til at søge mod havn for at losse. Jan Mathiesen og besætning losser altid, uden undtagelse, i Hvide Sande.

- Det er vores hjemhavn, og vi vil gerne støtte op om lokalsamfundet. Det ville give bedre mening, hvis vi lossede i Hanstholm, da det vil spare os tre timer i sejlads, men jeg vil hellere sejle til Hvide Sande og støtte op om havnen og de forskellige erhverv. Det er vigtigt for mig, at jeg er med til at holde de forskellige virksomheder kørende, siger Jan Mathiesen

Flere Nyheder