H 7 Isefjord: Fiskehandleren i Lynæs fanger selv sine stenbiderrogn

Det er ikke en guldgrube med fiskehandel i Lynæs, men det hænger sammen med trofaste kunder
af Louise Svane Pedersen
28 mar 2022

Fiskeriet efter søer i Isefjorden var en hel del bedre for år tilbage.

Sådan konstaterer Hans Rasmussen, der er formand for Lynæs Fiskeriforening og sammen med John Nielsen har fartøjet H7 Isefjord i Lynæs. De to nordvestsjællandske fiskere har også en fiskebutik sammen i den lille havneby.

- Der er søer nok i fjorden til, at vi kan holde os selv med rogn i butikken, og de går som varmt brød, men der er slet ikke de mængder, som man kunne fange førhen, siger Hans Rasmussen.

Han fortæller, at det nærmer sig den tid på året, hvor man plejer at kunne fiske tunger i fjorden.

- Sidste år kom der stort set ingen tunger, men vi håber, det bliver bedre i år. Vi fanger også selv de skrubber, vi sælger i butikken. Og som noget nyt vil vi i år prøve, om vi kan fange nogle fjordrejer, siger Hans Rasmussen.

Foruden de lokale specialiteter er det i høj grad klassikere som rødspætter, torsk og skærisinger, som kunderne efterspørger. Der er også god efterspørgsel på brosme. Det er arter, som Hans Rasmussen og John Nielsen får leveret fra fiskeauktionen i Hirtshals.

Alt i alt går det fornuftigt med butikken, lyder det fra Hans Rasmussen.

- Den er ingen guldgrube, men det hænger sammen for os, og jeg synes efterhånden, vi har fået bygget en god forretning op. Der er mange turister hos os om sommeren, men det er ikke dem, vi lever af. Vi lever af vores faste kunder, som handler hos os året rundt, siger han.

Flere Nyheder