HM 281 Mercy: Får nogle gode priser i Hanstholm

Skipper Anders Hyre Corell melder om rigtig godt hummerfiskeri - og skaldyrene er sendt videre til Frankrig og Japan
af Louise Svane Pedersen
14 nov 2022

Der lyder ingen klager fra fartøjsejer og ene skipper på HM 281 Mercy Anders Hyre Corell. Den unge skipper fortæller, at der har været noget rigtig godt hummerfiskeri på det seneste, og at priserne har været gode.

- Vi fisker efter jomfruhummer i Skagerrak. Generelt så driver vi al vores jomfruhummerfiskeri i Skagerrak, i år har vi næsten ikke været i Nordsøen efter den art. Når vi fisker efter tobis, så foregår det dog i Nordsøen. I år har vi faktisk også fanget sild i Nordsøen, da der ikke har været en kvote i Skagerrak, fortæller han.

De mange jomfruhummere bliver losset i Skagen og efterfølgende kørt til Hanstholm til Fishermans Factory, der sælger hummerne til sushirestauranter i Japan og Michelin-restauranter i Frankrig.

- Vi vil gerne støtte de lokale virksomheder, og så får vi også nogle rigtig gode priser for vores varer der. Men det hele skal passe sammen med oliepriserne og de penge, vi investerer i båden, og der er priserne fra Fiskermans Factory fine. Generelt har vi fået nogle gode priser i år på alt vi fanger, hvilket gælder industrifisk, sild og jomfruhummere, fortæller Anders Hyre Corell.

Lige nu ligger trawleren dog i Skagen, da den skal have en mindre opdatering.

- Vi er ved at sætte tre nye wirespil på, da de andre ikke er helt gode nok. VI kan ikke rigtig styre dem og de ikke kører ordentligt. Vi har ikke kunne få dem til at gøre, som vi vil. Derfor har vi valgt at købe tre nye, lyder det fra Anders Hyre Corell

HM 281 Mercy er lidt et familieforetagende afslører den unge skipper, for ikke nok med at han ejer fartøjet sammen med sin bror, Henrik Bloch, så har endnu et familiemedlem sneget sig med ombord.

- Henriks søn Jonas, der er godt og vel 20 år, han er også med ude. Det her er så meget et familieforetagende, men det er egentlig meget rart. Vi ved, hvem hinanden er, vi bor i samme by og det hele er dejlig nemt. Samtidig har vi det godt sammen og har et godt samarbejde, så det ser vi ikke nogen grund til at ændre på, forklarer han.

Læs mere om:

Flere Nyheder