RS 151 Ejca: Det er aftagende i forhold til sidste år

Der er lidt færre jomfruhummere, til gengæld er priserne helt fantastiske
af Louise Svane Pedersen
09 maj 2022

Det går forrygende med tobis-fiskeriet i øjeblikket, desværre gør det samme sig ikke gældende for fiskeriet efter jomfruhummere. Det kan skipper Ejner Thomassen på RS 151 Ejca bekræfte, da Fiskeri Tidende fanger ham.

- Vi fisker i Skagerrak på grænsen til Kattegat, og her er det lidt aftagende med jomfruhummere i forhold til sidste års mængder, fortæller han og fortsætter:

- Vi var i havn tre gange i sidste uge for at losse, og der havde vi to dage fanget 800 kilo og en enkelt dag var det kun 600 kilo. Det kunne da være bedre.

Det kan godt være at mængden af jomfruhummere per træk ikke er synderligt imponerende, men det er priserne på de eftertragtede skaldyr til gengæld.

- På de sidste tre losninger, der har jeg fået henholdsvis 112, 112 og 110 kroner per kilo. Det kan jeg sagtens arbejde med, så er det okay at vi ikke får mere med i lastrummet ad gangen. Priserne gør også, at det kan betale sig at tage ud til trods for de høje brændstofpriser og den aftagende mængde jomfruhummer, lyder det fra skipper Ejnar Thomassen.

RS 151 Ejca har hjemhavn i Bønnerup, men lasten bliver losset i Skagen eller Strandby.

- Fiskene, vi fanger, bliver solgt på auktion deroppe. Jomfruhummerne bliver hentet af Logistikken og kørt til Bønnerup, hvor de bliver solgt, forklarer han.

Besætningen på trawleren fra Østjylland består af tre mand inklusive skipper.

- Jeg har min søn på 28 år med, og så har jeg lige fået en ny mand om bord. Han er 19 år og ville gerne være fisker. Han gør det godt, og det heldige er, at han ikke bliver søsyg, lyder det afsluttende fra Ejner Thomassen.

Flere Nyheder