ND 153 Line-Charlotte: Vi har ikke fanget noget

På ND 153 Line-Charlotte forsøger de at fange lidt fladfisk i Østersøen. Men de lader vente på sig
af Louise Svane Pedersen
02 jun 2023

Godt nede i Østersøen ved Femern ligger trawleren ND 153 Line-Charlotte og den to mand store besætning og forsøger at fange nogle fladfisk. Men ifølge skipper Hans Henrik Theodorsen så går det ikke særlig godt med det projekt.

- Vi har ikke fanget noget. Der er kun petroleum i lasten, andet er der såmænd ikke, lyder det fra Hans Henrik Theodorsen.

Fiskeren med over 40 års erfaring bag sig har ikke kvoter til andre farvande, derfor er han nødt til at blive i Østersøen og fiske, selvom det ikke rigtig kan betale sig for ham længere.

- Her i den vestlige Østersø er det meget normalt, at der ikke er noget at fiske efter på det her tidspunkt. Så det dur faktisk ikke, men det er et desperat forsøg på at få et eller andet i lastrummet, der ikke er petroleum, når man nu ikke må være andre steder, forklarer Hans Henrik Theodorsen og fortsætter:

- Derhjemme ved Møn var der godt fiskeri til sidst - inden vi blev stoppet. Der var kommet godt med fladfisk, men så kom lukkeperioden. Men normalt er det sådan, at de tre måneder fra 15. maj til 15. august er vores gode periode for fiskeri af rødspætter.

For Hans Henrik Theodorsen og hans kollegaer i område 22 og 24 ville det have stor betydning, hvis politikerne ville skrotte lukkeperioden.

- Det ville betyde, at vi kunne overleve, men nu er vi nødt til at lukke. Og jeg er en af dem, der ikke har fået tilkendt ophugning, så jeg er nødt til at blive ved, indtil jeg går konkurs.

- Det værste er, at de har lavet lukkeperioden for at beskytte torsken, men der er ingen torsk at fange. Jeg har haft tyske og danske kontrollører med ombord, og de ser jo også, at jeg aldrig får en torsk i trawlet, lyder det opgivende fra fiskeren fra Møn, der håber på at der kommer flere penge til ophugning i Østersøen.

Flere Nyheder