Norsk eksport af fisk og skaldyr runder 100 mia. norske kroner

Siden 2010 er norsk eksport af fisk og skaldyr fordoblet, og har i år rundet 100 mia. norske kroner
af Claus Kirkegaard
10 dec 2019

Foto: Norges sjømatråd

Den 3. december fejrede man hos Norges Sjømatråd en speciel begivenhed med en speciel "lagkage".

Den dag rundede den norske eksport af fisk og skaldyr nemlig 100 mia. norske kroner, hvilket blev fejret med en lagkagelignende opsætning af sushi, hvori man med et trænet øje kan se, at der står 100 mia. kr. 

- Norsk eksport af fisk og skaldyr passerer 100 milliarder norske kroner i denne uge. Det er et bevis på, at verden elsker fisk og skaldyr fra Norge, og at fiskerierhvervet er et af landets vigtigste fremtidserhverv, lød det fra Renate Larsen, administrerende direktør i Norges Sjømatråd ifølge seafood.no.

Siden 2010 er den norske eksport af fisk og skaldyr fordoblet fra 50 til 100 mia. norske kroner, og administrerende direktør i Norges Sjømatråd, Renate Larsen, peger på fire hovedårsager til fordoblingen:

- Vi har fået bedre betaling for vores fantastiske fisk og skaldyr, og vi har oplevet en betydelig vækst i efterspørgslen. Der har været en højere pris for flere arter, eksempelvis er værdien af norsk lakseeksport øget med 129 procent siden 2010. Dertil kommer, at den norske krone været svag, hvilket er en fordel i forhold til eksport. Samtidig har et aktivt markedsarbejde fra både myndighederne og erhvervets side, med markedsadgang og markedsføring af produkterne, givet resultater, siger Renate Larsen.

Læs mere om:

Flere Nyheder